Sunday, 7 February 2016

CUTI KE TEWWW

Assalamualaikum!


CUTI RAYA CINA yiz back after hectic weeks I've get through this freakin busy year. Yelah bz sbb this is my second last year before I finished my diploma. lepas dip I nak kawen. HEHEHEHEHE btw skrg I tgh semester 4, business study UiTM Raub. oh ya! forget to mention, I already move to the new campusss woohooo! so pretty as expected!

I happy sangat cuti kali ni panjang sikit.
Actually, I masuk new semester bulan 12 yg lepas, so now bulan 2 and yes baru bulan 2 tapi hidup I bz gila kat campus. Tapi sebelum tuuuuuu, I nak cerita pengalaman pertama I jadi OC or PMDS kat Uitm Jengka. YA ALLAH IT WAS FREAKING FUNNNNNNN! mostly orang cakap siapa yg jd OC ni acah acah poyo ape semua, tapi bagi I who cares? cuma maybe some part tu ada lah yg tak betul nya, tapi whatever I jadi OC sbb I nak pengalaman. giteww!
sebenarnye kalau ikutkan ni second time tapi masa part 2 I tolak jd OC sbb takde geng. kikiki.
I met lots of amazing people indeed! and masa jadi OC ni lah I kenal Cik Nisah and Puan Zai. both of them were transferred from Kampus Kuatan to Uitm Raub. and the best part is they were all kind and friendly sangat!

ok nak di jadikan cerita, kenapa I bz sangat walaupon baru je start sem 4 ialah sebab............. I jadi Presiden utk JPK, Jawatankuasa Perwakilan Kolej Tun Teja 2 untuk sem 4 and 5. I dah jadi JPK since kat Jengka lagi and I myself thought I nak cuci tangan and nk focus kat pointer I since baru berapa kali je Dekan. tapi tiba2 I jadi Pres. I redho je lah. and thats why I bz everyday. jarang ada kat bilik, meeting tiap2 minggu and kalau ada event,boleh jadi tiap2 malam ada meeting. tipu lah I tak penat!!!! tak tak, I tak marah hehehe!
tapi I belajar banyak benda. thats why im still here. pegang jawatan yg berat ni.
kat jengka dulu I exco biasa je, and now I presiden... macam tak caye je kan hm. kenapa I sedih plak niii hehe :')

apa apa pon I still bersyukur sebab parents selalu support apa yg I buat, my family, my friends yg berapa kerat je yg always ada bila I ada masalah, Cik Nisah yg da layan I nicely with her wise words and all. through ups and downs, thank you for being there when no one else was. bila I nak ada boyfriend eh kikikiki perasannye padahal takde orang nak kat I. maybe sebab I jalan tak pandang kiri kanan I jalan straight je, thats why I tak nampak jodoh kot hehe!

okay malas pulak menaip. kalau I rajin, i sambung, bye yallzzz see yallzzz againzz


No comments:

Post a Comment