Tuesday, 12 December 2017

REVIEW: HERMO

HELLO HI.

So last week, i bought some stuffs via online at Hermo.my .
Actually aku da beli 2 kali (hehehe) kat Hermo ni. Yang bestnya ialah service diorang memang cepat.
sesuailah utk engkorang yang jenis tak penyabar tu hahaha!

Selain servis diorang yang padu tersebut, Hermo ni selalu buat sale. Sumpah kekadang aku tak paham kenapa sikit2 sale  hahhahaa! instead of buying skincare or make up kat physical store, I'd suggest everyone beli kat Hermo.
100% authentic! FREE SHIPPING IF YOU BUY 2! (Yang Penting)

so apa yang aku beli???? hahahhah




Ni adalah barang2 yang aku dah beli kat Hermo.




gentle cleanser from COSRX  (harga asal: RM 38. aku beli masa sale: RM25.90)




AHA/BHA Toner from COSRX (B4 mark down RM 47.70. After markdown RM45)




ALOE from The Face Shop (B4 mark down rm24, I bought at RM21.90)




Breena Beauty Lipcreme. Code: Teddy (RM39.90) ni beli masa takde sale.




Innisfree No sebum Powder. anyone with oily skin, this powder is a holy grail!!!
i have been using this pergi kelas or kluar and this is my life savior!!!
(Bought at RM21, real price is RM26)


Last but not least, blending pearl also from Breena Beauty, lupa nak snap pic of my blending pearl. I bought the pink one. (RM35)

Thursday, 13 April 2017

YUHUUUUU DIPLOMA DAH HABIS!

HI !


Alhamdulillah finally I have finished my diploma in BM111. 2 years and half of study has taught me lots! pape pon, ya ampoon I was super excited sebab dah habis and at the same time, I felt like crying. (CECECECECEYYYY!)

diploma aint easy cheesy when you were there not only utk belajar but also being someone who needa hold a big responsible. I swear my diploma level was a big deal but luckily i did well. (yeke?)
hehehe!

tbh, i learnt a lot masa dip. pasal pelajaran tu ofcos lah, benda yang aku belajar selain tu ialah we shouldnt put too high expectations on people. masa dip aku belajar kawan baik kau boleh buat kau jatuh anytime. that's why we should expect less, the lesser the better!

also been there as president was a big big big big deal. trust me!! hahahaha aku penah menangis sebab ada student lelaki masuk kolej aku. srk cakap aku lambat bertindak padahal dah sah2 aku tahu budak tu perempuan. cuma rambut pendek, so that why semua assumed dia lelaki. aku dah cakap awal-awal yang student tu perempuan, but semua still taknak kalah!!!!!
(weh aku emosi plak!! hahahhahaha)

aku malas nak cite byk benda yg aku da buat masa jadi pres, nanti aku riak! hahahahah
all and all i am blessed.

degree ni aku dah taknak pegang apa2 jawatan sebab aku nak nikmati tidur and rest yang cukup sebab masa dip aku tak dapat semua tu. boleh kata tiap2 malam ada meeting especially kalau tgh nk run event or program. penat sgt masa dip hahahah.

sekarang aku part 3 degree. degree ni pon hectic hahahhah jadi better aku focus pelajaran. gonna make my parents proud of me, insyaAllah. hehe

thank you for reading my humble blog.
CINGGGGGGZZZZ!!!

Wednesday, 6 July 2016

I LIKE YOUUUUUUUU.....

HELLO ITS ME HAWAAAA! WHO ELSE COULD IT BE ????

ok previous post talked about what or things i dislike, so here we go, lets move to things i like pulakkkk.

1. nasik!!!! aku nak makan nasik setiap hari, i love nasik to bits!
2. cakap sorang2 (dari kecik ada perangai ni! tapi aku tak gila agagggahaha!)
3. mengemas sambil membebel
4. downy. I AM ADDICTED TOWARDS DOWNY! rasa mcm nak beli 1000 botol downy.
5. membazir. ni memang aku suka!
6. emosi. secara. tiba. tiba. hahhahahhahahah

ok tu je.

Sunday, 7 February 2016

Things i dislike

Hellllllllllllo its me hawa, who else could it be........


I sometimes hate myself for the fact that I dislike something or stuffs that I shouldn't dislikes.
but AGAIN its me, Hawa.

so here is the list of makanan/things/stuffs that i dislikes:

1. semut
2. kerang
3. manusia sesama jantina yang bongkak ujub riak takbur sombong (astaghfirullah sistur!!)
4. lauk yang tak pedas langsung yg takde rasa cili sikit pon
5. rambut di lantai
6. liquid paper

Friday, 1 February 2013

FIRST EXPERIENCE

assalamualaikum dear readers :D


2013 Masisupa was the first Masisupa yang aku join as contestant utk pertandingan Forum. 2010 aku masuk Syarahan (BM) also reserve utk Debat (BI). 2011 aku masuk Debat (BM) . 2012 Debat (BM) and tetiba masuk Forum tahun ni. First time masuk forum. before kitorang represent sekolah, kitorang dah lawan dengan rumah sukan. Luckily, mine was the winner.hahahah. so kitorang kena jadi wakil sekolah untuk lawan antara2 sekolah dalam negeri. we went to Al-Falah and kitorang kalah hahaha :P




CUBA TEKA HAWA YANG MANA HIHI ;P


ok tu jee :P